Te diep in het glaasje gekeken

De belevenissen van de NVM-makelaar

De verkoper van het appartement zou regelmatig te diep in het glaasje kijken, zo werd in de Groningse plaats Leek verteld. Op een dag wordt een bezichtiging afgesproken. Het is de vierde keer dat er een belangstellende in de woning komt kijken. Met de eigenaar wordt, zoals bij deze makelaardij gebruikelijk, afgesproken dat hij niet thuis zal zijn tijdens de bezichtiging.

Makelaar Tienko H. Bruining vertelt: op die bewuste middag begeeft onze makelaar zich naar het pand. Binnengekomen treft hij op tafel een goed gevulde asbak en enkele lege bierflesjes. Hij zet het lege fust nog snel even weg. Dan belt de kandidaat-koper aan. Het huis wordt bezichtigd. De koper neemt alles goed in zich op. Hij lijkt geïnteresseerd. Dan is de slaapkamer aan de beurt. Het is er donker; de gordijnen zijn dicht. De makelaar loopt om het ledikant heen en schuift het gordijn open. Hij wil de gegadigde het uitzicht op het voorliggende terras en op het gemeenteperk laten zien. Ze kijken samen door het raam naar buiten en hebben het over de aardige ligging van de woning. Aan het niet opgemaakte bed wordt geen aandacht besteed. Na nog even nagepraat te hebben in de woonkamer vertrekt de gegadigde.

Hij wil er nog even over nadenken, de makelaar loopt met hem mee en plaatst een makelaarsbord in de tuin.

Op dat moment horen ze achter zich een vreemd geluid. De voordeur zwaait weer open en daar staat … de eigenaar. Hij ziet er heel erg slaperig uit. Het blijkt dat hij tijdens de bezichtiging onder de dekens lag te slapen… De in de auto stappende gegadigde kijkt met bijna openvallende mond van verbazing nog een keer van de eigenaar naar de makelaar en omgekeerd, en vertrekt.

De makelaar glimlacht: uiteindelijk heeft deze gegadigde de woning nog snel gekocht!

 

Bron: NVM