Balkon breekt af tijdens bezichtiging

De belevenissen van de NVM-makelaar

 

Een verhaal dat voortleeft…
“De aankoop van de schitterende stadsvilla in Goirle verliep in alle opzichten buitengewoon plezierig”, herinnert makelaar Tjeerd Zijlstra uit Vught zich een voorval van een jaar of 10 geleden.

“Een heel bijzonder pand! Een hele oude, statige witte villa van voor 1900. Met een opbouw zoals in die tijd gebruikelijk was: beneden een souterrain voor het personeel en voor de keuken. Op de eerste verdieping de zogeheten ‘belle-etage – de woonetage – met een hele sjieke hal en prachtige hoge kamers. Daarboven een wat minder hoogopgaande verdieping met een aantal slaap- en badkamers. Tja, zo bouwde men vroeger. Al met al een pand van toch ruim boven de 1 miljoen euro, kk”.

Makelaar Zijlstra: “Bij de bezichtiging is ook de eigenaar aanwezig, samen met zijn verkopend makelaar. Na de rondwandeling komen we terug op de woonetage. We hebben het hele huis gezien en staan even wat na te praten. De eigenaar doet de balkondeuren open en beidt een glas wijn aan. Terwijl we naar buiten lopen doet de verkopen nogmaals uit de doeken hoe goed alles toch altijd onderhouden is. We stappen – verkoper, verkoopmakelaar, mijn klant en ik – met ons glas Bordeaux in de hand – het houten bordes op, de middagzon in. Precies aan het eind van zijn betoog klapt het balkon los van het huis en storten we met het hele ding naar beneden… zeker een halve meter.

“We schrikken ons natuurlijk rot, maar we hebben een geluk bij een ongeluk: het plateau van het balkon blijft aan een kant hangen op een beneden toevallig openstaande deur en bungelt aan de andere kant op een houten buitentrap, die naar de tuin leidt. Pfff… Gelukkig! Niemand gewond, is de allereerste conclusie toen we omzichtig de salon weer zijn binnen geklauterd. Zeer komisch! Maar het voelde ook of we direct door hogere machten waren afgestraft voor ons Bourgondische gedrag …

De eigenaar heeft het balkon later gemaakt en die mensen hebben het huis gekocht”.

 

Bron: NVM