Huis kopen in 5 stappen

Wij begeleiden je stap voor stap

Het kopen van een huis kun je op verschillende manieren doen. Je kunt dit volledig zelf doen, maar vaak is dit niet de meest effectieve manier. Steeds meer mensen schakelen daarom een aankoopmakelaar in. Verstandig, want zo vergroot je de kans dat je je ideale woning daadwerkelijk vindt, je niet onverwacht verborgen gebreken tegenkomt en je zeker weet dat je er niet teveel voor betaalt. We hebben een 5-stappenplan opgesteld om tot het optimale resultaat te komen bij het kopen van je ideale huis:

 

Volg ons aankoopresultaat in 5 stappen:

 

Stap 1: de intake

Jij hebt natuurlijk ook internet. Als je aan het gemiddelde klantprofiel voldoet, dan ben je dus behoorlijk goed op de hoogte van het aanbod. Maar het is verbazend hoeveel er niet op Funda staat. Mercurius Makelaars beschikt over netwerken, databases, kennis en creativiteit die je via geen enkele zoekmachine zult kunnen vinden. Elk detail telt voor ons en daarom passen we onze intakegesprekken hierop aan. We stellen vragen en praten met je, maar boven alles luisteren we. Een goede intake leidt immers naar een goed resultaat.

Stap 2: het onderzoek

Wij van Mercurius Makelaars zijn oprecht blij als we samen met jou een geschikte woning vinden. We zijn ook nuchter en realistisch. Het is onze taak om eventuele teleurstelling te beperken als een onderzoek vervelende zaken oplevert. Wij onderzoeken alle mogelijke zaken die met de potentiële aankoop van je nieuwe huis te maken hebben. De bouwkundige staat, de kadastrale registratie, bijzondere lasten en beperkingen en als je dat wilt, ook de financiering. Als er iets bijzonders is, dan vinden we het. En vinden we niets, dan staan we voor 200% achter onze resultaten. Kortom, goed onderzoek is essentieel voor jouw zorgeloze toekomst.

Stap 3: het advies

Inschattingsfouten ontstaan door ondeskundigheid. Door gebrek aan kennis, ervaring of motivatie. Geen van deze gebreken kan Mercurius Makelaars worden toegeschreven, omdat wij ze simpelweg niet tolereren. Een goed advies is volgens ons gefundeerd, afgewogen en eerlijk. En soms leidt dat tot teleurstelling en frustratie, maar als we altijd bejubeld zouden willen worden hadden we dit vak niet gekozen. We geven een advies waar wij achter kunnen staan en waar jij iets aan hebt. Dit kunnen wij doen door onze kennis, professionaliteit en bezieling, met een onstuitbare drang om vakwerk te leveren. Immers, een goed advies leidt tot het door jou gewenste resultaat.

Stap 4: de koop

Zit je daar lekker op je roze wolk? Mooi! Daar houden we van. Geniet er rustig van, maar als je het niet erg vindt blijven wij met beide benen op de grond. De koop van je ideale huis is een serieuze aangelegenheid. Mercurius Makelaars voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor een goede afwikkeling van de onderhandeling en de daadwerkelijke transactie. In deze fase gaan we vlijmscherp onderhandelen. Een prachtige kant van ons vak. Het contact met de verkopende partij is zakelijk en efficiënt. Alle kunde, kennis, ervaring en vakmanschap die wij bezitten werpen we in de strijd. Zodoende kunnen wij een fantastisch resultaat voor je bereiken. De afwikkeling van de koop willen we op deze plek graag in essentie samenvatten: we regelen alles tot in de puntjes voor jou. De opleverinspectie, de notaris en de sleuteloverdracht, wij regelen het. Zodat jij kunt genieten van een prachtig resultaat.

Stap 5: het resultaat

Een woning waarin jij je prettig voelt. Een huis, dat direct een ‘thuis’ is. De intense tevredenheid van de nieuwe situatie, waarbij je het gevoel hebt niets over het hoofd te hebben gezien. Geen verrassingen, geen domper op de feestvreugde, geen vergissingen en geen zorgen. Dat is voor Mercurius Makelaars het enige resultaat dat telt. We laten het pas los als het door jou gewenste resultaat behaald is. En daar doen wij het uiteindelijk voor.

Spreekt dit 5-stappenplan je aan en ben je benieuwd naar onze vernieuwende aanpak? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.