Nu is het de juiste tijd om je huis te verkopen in Deventer

Dit jaar een gemiddelde stijging van 6,5% in WOZ-waarde

Het verkopen van je huis kun je op verschillende manieren doen. Je kunt dit volledig zelf doen, maar vaak is dit niet de meest effectieve manier. Mercurius Makelaars kan het wezenlijke verschil maken tussen je huis ‘te koop’ zetten of het daadwerkelijk succesvol verkopen van je huis.

Wij van Mercurius Makelaars vinden namelijk één ding heel belangrijk en dat is dat jij als klant tevreden bent met het eindresultaat. Het eindresultaat is natuurlijk die vette verkocht sticker die op dat bord in jouw tuin wordt geplakt. Daar gaan we voor! Dus, wil jij je huis in Deventer verkopen? Nu is het de ultieme kans om dat te doen. Wij leggen je graag uit waarom.

 

 

Een gemiddelde stijging van 7,1%. Duidelijk is dat dit het juiste moment is om je huis te verkopen in Deventer!

 

Waarde van huizen in Nederland voor de vierde keer op rij gestegen

In verschillende nieuwsartikelen van bijvoorbeeld de NRC en de Volkskrant worden de statistieken van het CBS naar voren gehaald waarin blijkt dat de WOZ-waarde van woning al voor het vierde jaar op rij zijn gestegen. Op 1 januari 2019 bedroeg de gemiddelde waarde 248 duizend euro per woning (de hoogste waarde ooit!), aldus de cijfers van het CBS. In 2018 was dit nog maar 230 duizend euro per woning gemiddeld. Een stijging van maar liefst 7,8%!

 

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Deventer in 2018 bedroeg 194 duizend euro. Op 1 januari 2019 is dat naar een bedrag van 206 duizend euro is gestegen. Dat is een gemiddelde stijging van ongeveer 6%.

 

Waarde van huizen in Deventer ook gestegen

Natuurlijk snappen wij dat de gemiddelde waarde niet veel zegt over de specifieke waarde van woningen in Deventer. Maar, niks is minder waar. In diezelfde cijfers van hierboven staat beschreven dat er ook in Deventer een verhoging van de WOZ-waarde is gemeten. De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Deventer in 2018 bedroeg 194 duizend euro. Op 1 januari 2019 is dat naar een bedrag van 206 duizend euro is gestegen. Dat is een gemiddelde stijging van ongeveer 6%. Het jaar daarvoor bedroeg de stijging ongeveer 3,5%. Het is dus nu echt dé ultieme kans om je huis te verkopen. Als je trouwens de waarde van je woning online wilt berekenen hebben wij een online rekentool voor jullie gemaakt waarin je in 4 korte stappen een geschatte waarde te zien krijgt.

 

Hypotheekvoordelen

Bij de aankoop van je een nieuwe woning krijg je ook een aantal dikke hypotheekvoordelen. In een artikel van de NOS van 27 augustus 2019 is te lezen dat veel grote banken als ING en ABN Amro de hypotheekrente al vier keer(!) hebben verlaagd. Rabobank deed dat drie keer. SNS en Aegon twee keer. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek betaal je dus minder. Wat ook steeds vaker voor komt is het afsluiten van een hypotheek voor een kortere periode. Banken geven dan een lage rente en jij kan over 5 jaar weer overstappen naar de bank met de beste hypotheekvoordelen voor jou op dat moment. Win, win situatie toch?

 

Hypotheekvoordelen door verruiming van NHG regels

De NHG, ofwel de Nationale Hypotheek Garantie, biedt garantie op het moment dat jij jouw maandelijkse hypotheeklasten niet meer kan betalen. Zij vormen zich dan als een soort figuurlijk vangnet, zodat jij niet zult ‘vallen’. Momenten die kunnen veroorzaken dat jij je maandlasten niet meer kunt betalen zijn bijvoorbeeld een scheiding, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van je partner. In alle gevallen erg vervelend en je zult op die momenten nooit direct aan je hypotheek denken. Vandaar dat de Nationale Hypotheek Garantie bestaat. Naast het feit dat je daardoor niet met een restschuld verscheept raakt is de bijkomende lage rente misschien nog wel het meest interessant. Je vraagt je vast af, waarom een lage rente? Dat komt omdat bij hypotheken met NHG de banken veel minder risico zien en dus de aanvrager ‘belonen’ met een lage rente. (bron: Academica)

Daarnaast zijn ook de regels van het NHG veranderd. Sinds 2019 is het mogelijk om een NHG hypotheek aan te vragen tot een bedrag van 290 duizend euro. Vanaf 2020 (ja, dat is echt al over ruim een maand) wordt dit zelfs 310 duizend euro. Voor de gemiddelde woningprijs in Deventer is dit dus erg aantrekkelijk!

 

Dus, heb je nog een makelaar of hypotheekadviseur nodig?

Mocht je nu denken: “Ja, ik wil mijn huis best verkopen, maar ik heb geen idee wat het waard is”, met nog 100 andere vragen. Wij willen je daar graag mee helpen. Zo komen wij gratis bij je langs om de waarde van je woning te bepalen. Je hebt dan een goed beeld van wat het zou kunnen gaan opleveren en zo kan je je bereidheid ook testen.

Naast de vragen over de verkoop snappen wij dat je misschien ook vragen hebt over het afsluiten van een hypotheek. Die kan je stellen aan Freek Hypotheek. Freek is de nieuwe hypothecaire dienstverlener die het net even anders doet. Freek helpt je niet alleen aan de beste hypotheek, maar zorgt ook nog eens voor jouw hypotheek, de hele looptijd lang. Dat betekent dat ze ook na het tekenen van de hypotheek contact met je houden. En dat is nieuw in Nederland!

 

12 handige tips om je huis te verkopen

Naast deze voordelen hebben we ook nog 12 handige tips voor je op een rijtje gezet die je helpen bij de verkoop van je woning. Wij vinden het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent als je begint aan een verkoopproces en willen je daar dan ook graag bij helpen mocht dat nodig zijn.