12 handige tips voor het verkopen van je huis

Wij zetten ze voor je op een rijtje

De verkoop van een woning is ingewikkelder dan het misschien lijkt. Het is dan ook raadzaam om je hierbij te laten begeleiden door een professionele verkoopmakelaar. Je kan zelf ook veel doen om de verkoop te bespoedigen. Op deze pagina geven wij je 12 handige tips die je kunt gebruiken bij de verkoop van je woning.

 • Zorg voor een opgeruimde woning
 • Verwijder persoonlijke spullen
 • Zorg voor ruimte en licht
 • Zorg dat de keuken spik en span is
 • Maak de badkamer zo aantrekkelijk mogelijk
 • Maak van de tuin een echte blikvanger
 • Overweeg om een styliste in te schakelen
 • Laat professionele foto’s maken
 • Zet je eigen sociale media netwerk slim in
 • Repareer kleine mankementen
 • Zorg voor een aangename temperatuur
 • Onderhandel slim

 

Handige tips voor het verkopen van je woning

 

Zorg voor een opgeruimde woning

Potentiële kopers vinden het lastig om door een volle woning te kijken. Een volle woning lijkt kleiner. Ruim je huis dus zoveel mogelijk op en sla spullen eventueel extern op. Houd de loop naar ramen vrij, potentiele kopers lopen altijd naar het raam om even naar buiten te kijken, zorg dus dat dat geen gymnastiek oefening hoeft te worden.

Verwijder persoonlijke spullen

Als mensen een woning bezichtigen en ze zien veel persoonlijke spullen, dan zullen ze zich al snel een gast voelen in plaats van een mogelijke koper. Haal persoonlijke spullen zoveel mogelijk weg. Denk aan tandenborstels, tekeningen, etcetera.

Zorg voor ruimte en licht

Zorg er voor dat je woning zo ruim mogelijk oogt en verwijder overbodige spullen. Is de kapstok ook overvol? Prima, maar niet als je een bezichtiging krijgt. Haal de meeste jassen van de kapstok (je kunt ze best even in de auto leggen op de achterbank). Schilder muren in neutrale kleuren en doe gordijnen en lamellen open. In de winter kan het ook helpen om lampen met een iets hogere wattage in de fittingen te draaien.

Zorg dat de keuken spik en span is

Neem een plaatje van een showroomkeuken in het hoofd en zorg dat de keuken hier zoveel mogelijk op lijkt qua opgeruimdheid. Pak verder achterstallig onderhoud op: vervang lelijke kitranden, zorg dat alles goed in de verf zit en dat de deurtjes netjes zijn afgehangen. Zorg dat de vaatwasser leeg is en dat er geen afwas meer staat. Hang schone thee- en handdoeken op. Zorg dat de keuken schoon oogt en fris ruikt.

Maak de badkamer zo aantrekkelijk mogelijk

Zorg ook dat de badkamer op orde is. Laat beschimmelde kitranden vervangen en kijk ook kritisch naar andere onderdelen van je badkamer. Pak eventuele schimmelplekken aan en vervang een oud douchegordijn. Ruim de badkamer op en verwijder overbodige en persoonlijke spullen zoveel mogelijk. Verwijder de wasmand, controleer of alle natte handdoeken weg zijn en zorg voor een frisse geur.

Maak van de tuin een echte blikvanger

Een tuin is vaak een blikvanger. Zorg er dan ook voor dat deze is opgeruimd. Grasmaaier over het gras, stoepje aan de hogedrukreiniger blootstellen? Het maakt het plaatje een stuk frisser! Is het herfst of winter: zorg dan dat de bladeren zoveel mogelijk weg zijn. Zorg er daarnaast voor dat het meubilair schoon is.

 

Een goede tip bij het verkopen van je woning: zorg voor een opgeruimde tuin bij de verkoop van je huis.

 

Overweeg om een styliste in te schakelen

Steeds meer mensen nemen een styliste in de arm. Een styliste kan je woning met simpele aanpassingen een licht en ruimtelijk uiterlijk geven. Zij weet waar kopers op letten en zal jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk inrichten.

Laat professionele foto’s maken

Deze foto’s zijn in feite het visitekaartje van het huis. Al is je woning nog zo mooi, als deze lelijk in beeld is gebracht, dan is de kans groot dat je geen bezichtigingen krijgt. Zorg dat je woning opgeruimd is en laat de foto’s op een zonnige dag maken. En als je echt wilt opvallen? Zorg dan dat er enkele hoogtefoto’s gemaakt worden.

Zet je eigen sociale media netwerk slim in

De informatie van je woning op onze website, kan je zeer eenvoudig delen op je eigen sociale netwerk(en) zodat nog meer mensen zien dat je woning te koop is. Als je dan ook nog vraagt aan je vrienden en relaties om je bericht te liken, te delen en te retweeten, dan zien heel veel mensen dat je woning te koop is. Ben je actief op meerdere sociale netwerken, overweeg dan om je verkoopinformatie op al die sociale netwerken te delen.

Repareer kleine mankementen

Loop je woning kritisch na en repareer kleine mankementen, zoals losse plinten, lekkende kranen, klemmende deuren, loszittend behang, etcetera. Ben je zelf niet zo handig, huur dan iemand in die dit voor je kan doen.

Zorg voor een aangename temperatuur

Een zeer belangrijke tip bij de verkoop van je woning is dat je er voor moet zorgen dat de temperatuur in je woning aangenaam is als mensen deze komen bezichtigen. Hoe onaangenaam is het wanneer het té koud of té warm is?

Onderhandel slim

Als je een koper hebt gevonden voor je woning, is het tijd om te gaan onderhandelen over de prijs. Niet in iedereen schuilt een geboren verkoper. Onderhandelen is eigenlijk een vak apart dat je het beste aan een expert over kan laten. Een goede verkoopmakelaar zal altijd de meest gunstige prijs voor je onderhandelen, zodat je de verkoopmakelaar snel zal terugverdienen.

 

Met deze twaalf tips ben je iets wijzer geworden over hoe jij je kan voorbereiden bij het verkopen van je eigen woning. Ben je er klaar voor? Neem dan contact op, wij helpen je graag verder.