Binnenkort NVM Open Huizen Dag!

Hier alvast wat handige tips en weetjes!

Een tweetal keer per jaar organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) een Open Huizen Dag. Het lijkt erg op de Kijk en Vergelijk Dagen die wij bij Mercurius iedere 1e zaterdag van de maand organiseren, alleen wordt het nu centraal vanuit de NVM geregeld. Je kan namelijk vrijblijvend alle deelnemende huizen zonder afspraak bezoeken. 28 maart 2020 openen meerdere huisbezitters hun voordeur van 11:00 tot 15:00 uur om potentiele kopers welkom te heten in hun woning.

 

NVM Open Huizen Dag in Deventer | 28 Maart 2020 | Mercurius Makelaars

 

Deelnemende huizen van de NVM Open Huizen Dag.

Ieder jaar weer groeit het aantal deelnemende huizen bij de NVM Open Huizen dag. In de vorige editie deden zo’n 11.700 huizenbezitters mee en openden hun voordeur voor potentiele nieuwe kopers. Deze potentiele kopers bestond toen al uit een groep van bijna 70.000 mensen. De verwachting is dat het aantal huizenbezitters dit jaar meer wordt, maar ook dat de groep potentiele kopers dit jaar ruim gaat toenemen. Via Funda is te volgen welke woningen allemaal te bekijken zijn in heel Nederland. Via ons eigen actueel aanbod kan je in de gaten houden welke woningen die wij in de verkoop hebben staan, meedoen aan de NVM Open Huizen Dag.

 

Meedoen als huizenbezitter

Om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag moet je logischerwijs een huis te koop hebben staan. Bij Mercurius Makelaars is het altijd gratis om hier aan mee te doen. Je krijgt dan een opvallende open huis poster om voor je raam te hangen zodat ierdereen kan zien dat je meedoet. Verder krijg je een prominente plek op diverse websites zoals Funda en Mercurius Makelaars. En last but not least, social media wordt ook uitgebreid ingezet om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

 

Waarom zou je mee moeten doen als huizenbezitter?

Vanuit het NVM worden er positieve cijfers naar buiten gebracht die betrekking hebben tot huizenbezitters die meededen aan vorige edities van de NVM Open Huizen Dag. Zo werd er bijvoorbeeld 10% meer aanbod verkocht na deelname. Een andere goede reden is ook gewoon letterlijk de mate waarin je laat zien hoe serieus je bent om de woning daadwerkelijk te willen verkopen.

 

Open Huizen Dag in Deventer | 28 maart 2020 | Mercurius Makelaars

 

Meedoen als potentiele koper

Ben jij op zoek naar een woning? Dan kan je 28 maart goed gebruiken om te oriënteren en binnen bij een woning te kijken. Een aantal tips om je vooraf goed voor te bereiden zijn:

  • Stel een wensenlijst op; hoeveel slaapkamers wil je? Wat mag de afstand zijn tot woon-werkverkeer, winkels en scholen?
  • Bekijk de financiële mogelijkheden
  • Oriënteer op Funda naar woningen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag en in aanmerking komen qua prijs en locatie.
  • Ga eens op verkenning in de omgeving. Hoe ziet het huis er bijvoorbeeld ’s avonds uit? Is het er lekker rustig, of juist lekker druk?
  • Stel voor jezelf goed vast hoeveel huizen je wilt gaan bezoeken.
  • Stippel aan de hand van de gekozen woningen een handige route uit (natuurlijk het liefst zo duurzaam mogelijk)
  • Beperk het bezoek tot een maximum tijd.
  • Vertrouw op je eerste intuïtie en gevoel. Als de eerste indruk niet goed is, ga dan weg. Als je er later spijt van hebt, kan je altijd terug komen.

 

Maar, ik heb nog een vraag?

Wij snappen het dat zo’n dag een aantal vragen met zich mee brengt en daarom heeft de NVM een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen. Vragen zoals; ‘mag de eigenaar mij weigeren?’, ’mag ik rondlopen of word ik rondgeleid?’ of ‘wie laat het huis zien?’, worden hier in beantwoord. Natuurlijk begrijpen wij dat je aan de hand van deze vragen nieuwe vragen hebt of dat jouw vraag niet in dit overzicht staat. Mocht dat het geval zijn, willen we je vragen om je vraag te stellen aan één van onze medewerkers. Dat kan je heel gemakkelijk via onze contactpagina doen!