Maatregelen rondom het coronavirus

Hoe nu verder?

Het corona-virus heeft inmiddels een grote invloed op ons dagelijks leven, dus ook op onze dienstverlening, de makelaardij. De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat centraal en daarom hebben we een aantal maatregelen genomen om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan.

Algemeen

We zullen ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM volgen. Wij zullen daarom onder andere geen handen geven en gepaste afstand bewaren. Onze klanten blijven we bijstaan met raad en daad, waarbij onze voorkeur uitgaat naar telefonisch overleg. Ons kantoor zal tot nader order niet opengesteld zijn voor bezoekers en wij werken zoveel mogelijk vanuit huis. Het kan daarom iets langer duren voordat we je persoonlijk te woord kunnen staan en dat we minder snel reageren op e-mail of WhatsApp berichten. Koopovereenkomsten worden waar mogelijk op afstand digitaal ondertekend.

 

Bezichtigingen

Wij geloven in de kracht van individuele bezichtigingen, dus alle afspraken die gepland staan, zijn privé afspraken. We laten het echter wel aan onze verkopers over om te beslissen of zij op dit moment bezoekers in hun woning willen ontvangen. Indien verkopers tijdelijk geen bezichtigingen willen, dan respecteren wij dat natuurlijk. Mochten er gezinsleden ziek zijn, dan willen wij vragen om dit aan ons door te geven. Wij adviseren dan om (tijdelijk) geen afspraken te laten plaatsvinden en vragen we toestemming om dit vervolgens ook aan de kijkers te communiceren. Wij verzoeken verkopers om niet aanwezig te zijn.

Zolang wij zelf daartoe in staat zijn (lees: niet verkouden of erger) zullen wij bezichtigingen gewoon laten doorgaan. We zullen aan de kijkers bij het maken van de afspraak vragen of zij ziekteverschijnselen ervaren. In dat laatste geval willen wij vragen om de afspraak NIET door te laten gaan. Constateren wij dat een kijker tijdens een bezichtiging duidelijk niet fit is, dan breken wij de afspraak voortijdig af. Wij vragen kijkers om met maximaal 2 personen (plus hun eventuele aankoopmakelaar) te komen kijken en kinderen, vrienden, vaders en moeders, enzovoort niet mee te nemen. Natuurlijk mag je voorafgaand en na afloop van de bezichtiging je handen wassen als je dat zou willen, dat doen wij uiteraard ook!

 

Taxaties

Taxatieopdrachten kunnen wij vooralsnog gewoon aannemen. Wij vragen de eigenaar/bewoner om de deur voor ons te openen en ons alleen een opname van de woning te laten doen. Vervolgens zullen wij het rapport op kantoor verder uitwerken en eventueel telefonisch contact hebben bij verdere vragen of onduidelijkheden.

 

Gratis waardebepaling

Ook gratis waardebepalingen en verkoopgesprekken kunnen gewoon worden ingepland, maar zullen iets anders dan gebruikelijk worden uitgevoerd. Wij vragen onze klanten om ons alleen uit te nodigen wanneer je geen ziekteverschijnselen ervaart. Wij komen zoals gebruikelijk een opname bij jou thuis doen. Maar hetgeen wat digitaal of telefonisch kan proberen wij ook op die wijze te doen, om daarmee het aantal fysieke contacten te beperken. Uiteraard nemen we graag de tijd om je vragen te beantwoorden en je woonwensen te bespreken. Om een gratis waardebepaling aan te vragen, kan je via de gratis waardebepaling pagina een kort formulier invullen.

 

Notariële overdracht/eindinspectie

Voor zover bekend gaan geplande transporten bij de notaris gewoon door. Mocht dit veranderen, dan laten we dit natuurlijk meteen weten aan de betrokken partijen. Op verzoek van verschillende notariskantoren zullen we tijdelijk niet meegaan naar de overdracht, maar vanzelfsprekend checken we alle documenten vooraf. Bij de eindinspectie zijn we wél gewoon aanwezig en zullen we de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Met deze maatregelen trachten we de juiste balans te vinden tussen het zo goed mogelijk beschermen van onze klanten en medewerkers en het continueren van onze dienstverlening. Het kan zijn dat vanuit het RIVM of onze brancheorganisatie NVM nadere regels en/of adviezen volgen. Wij zullen jou daar uiteraard van op de hoogte brengen.

Ook voor ons is dit een nieuwe situatie. We proberen hier dus met alle zorg en beleid mee om te gaan.

Alvast bedankt voor jullie begrip.

 

Corona maatregelen op Mercurius Makelaars.nl