Waarom zou je moeten kiezen voor Mercurius Makelaars?

Mercurius Makelaars zorgt voor frisse wind
‘Een uitdaging en een droom die werkelijkheid wordt’, zo noemt Remy Everink (34) de stap die hij onlangs zette. Na 12 jaar in het makelaarsvak, besloot Everink dat het tijd werd om voor zichzelf te beginnen. Op 1 mei opende hij zijn eigen makelaarskantoor ‘Mercurius Makelaars’ aan de Holterweg in Deventer. Nu wil hij zich onderscheiden: ‘Voor de buitenwereld lijkt iedere makelaar hetzelfde, maar ik wil echt een nieuw concept neerzetten.’

De geboren en getogen Deventenaar werkte de afgelopen 12 jaar voor een plaatselijk makelaarskantoor. Maar de tijd voor een nieuwe uitdaging brak aan. “Naast het feit dat de huizenmarkt begint aan te trekken, was het ook een kwestie van gevoel. Ik was toe aan iets nieuws en ben er van overtuigd dat ik een jonge, frisse wind kant laten waaien.”

Die frisse wind vind je terug in de werkwijze van Mercurius Makelaars. Zo worden nieuwe technologieën volop betrokken bij de werkzaamheden. “Onder andere op het gebied van social media zijn er heel veel mogelijkheden en kansen”, vertelt Everink. “Die mogelijkheden wil ik benutten.” Daarnaast presenteert Mercurius Makelaars de huizen ook op innovatieve wijze. Zo is het bijvoorbeeld standaard dat er hoogtefoto’s en digitale plattegronden in 2D en 3D gemaakt worden. “De eerste bezichtiging begint tegenwoordig op internet, de presentatie van een huis is daarom belangrijker dan ooit tevoren”, vertelt Everink. “Wij gaan voor de perfecte presentatie en willen opvallen tussen al het overige woningaanbod.”

Toch is Mercurius in bepaalde aspecten ook weer traditioneel. “Ik probeer een goede combinatie van het moderne en het oude vertrouwde te creëren. Zo zijn we heel laagdrempelig en bieden we de traditionele service. Belangrijk is dat de klant zich thuis voelt en dat er resultaat geboekt wordt. Mensen die met ons zaken doen kunnen er van op aan dat wij onze afspraken nakomen, goed bereikbaar zijn en met plezier investeren in persoonlijke aandacht.” Zo is het aanbod, naast op social media en de website, ook gewoon in de etalage te vinden. Aangezien Mercurius Makelaars is aangesloten bij de NVM zijn de huizen eveneens allemaal prominent zichtbaar op Funda.

Met zijn innovatieve en actieve werkwijze wil Everink nog lang van de makelaardij genieten. Waar hij nu nog zelfstandig verkoopt, aankoopt en taxeert, zou uitbreiding in de toekomst een mooie stap zijn. “Ik begin nu klein, maar wel met een hele hoop ervaring en ambitie. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk met Mercurius verder door te groeien.”

Mercurius Makelaars is gevestigd aan de Holterweg 49, links naast de HEMA en tegenover winkelcentrum de Flora. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Mercurius? Op www.mercuriusmakelaars.nl kun je meer informatie vinden over het nieuwste makelaarskantoor van Deventer. Direct een afspraak maken? Bel dan 0570 65 71 65.

Bron: Deventer Centraal 7 mei 2014