Ontmoet onze commercieel medewerker binnendienst Inge Lohuis

Ontmoet ons fanatieke, leuke en bovenal allerbeste team

Al sinds 2017 is ze werkzaam bij Mercurius Makelaars en weet dan ook alle fijne kneepjes van haar vak. Vandaag stellen we haar graag in het bijzonder aan jullie voor en hebben ook over Inge een aantal grappige weetjes voor jullie op een rijtje gezet. Binnen de serie ‘Meet the Team’ maken we van iedere medewerker een leuke blog die jou meeneemt in de verhalen van de medewerkers. Vorige keer schreven we een blog over Linda.

 

“Ik doe dit door vanaf het begin af aan onze klanten zo goed mogelijk op hun gemak te stellen en zo veel mogelijk op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.”

 

Met 27 zomers achter de rug, verwelkomden Inge en haar man Thijs afgelopen zomer hun eerste zoontje.  Voor Inge zijn dit dan ook één van de belangrijkste mensen die er voor haar bestaan. Het stond dan ook prominent in het rijtje van wat niet mocht missen binnen deze blog. Erg kenmerkend want zoals ze zelf al aangaf, is ze erg eerlijk en zegt ze gewoon graag hoe ze over iets denkt. Een fijne eigenschap van Inge!

Met ditzelfde gevoel werkt Inge met erg veel plezier bij Mercurius Makelaars. Inge vindt het klantcontact erg leuk om te doen. “Klanten goed begeleiden bij de koop of verkoop van hun woning”. Alles moet kloppen van begin tot eind, zodat klanten met een goed gevoel terug kunnen kijken op dit proces en dan net zo tevreden zijn, zoals ik. Ze probeert bijvoorbeeld bij iedere klant op een persoonlijke manier iemand op haar eigen wijze, op zijn/haar gemak te stellen en zoveel mogelijk op de hoogte te houden van updates en hoogtepunten.

 

Hoe ziet jou werkdag eruit?

“’s Ochtends kom ik binnen en begin ik uiteraard eerst met een lekker kopje thee. Vervolgens start ik mijn computer op, loop ik de mailbox door en werk deze bij. Tussendoor gaat regelmatig de telefoon en plan ik nieuwe afspraken in. Wanneer de mailbox is bijgewerkt worden alle andere lopende zaken zoals het opstarten en aanmelden van nieuwe woningen, het opstellen van koopaktes e.d. opgepakt.”

 

Wat vind je het minst leuk om te doen bij Mercurius Makelaars?

De huizenmarkt is echt heel gek en daardoor worden mensen regelmatig teleurgesteld. Het is fijn als je ze toch, ondanks de teleurstelling, verder kunt helpen door ze bijvoorbeeld te tippen over nieuwe woningen, maar helaas kan dat niet altijd. Zoals Linda dat ook benoemde, is het afbellen van geplande afspraken, omdat een woning door een heel goed bod al verkocht is, erg vervelend.

 

En wat zou je nog graag willen bereiken?

“Nog meer groeien in mijn kennis zodat ik onze klanten nog beter kan helpen”. Inge laat met deze quote goed zien hoe enthousiast en leergierig ze is en laat dit dan ook intern, maar ook extern graag zien. Het bijwonen van verschillende cursussen en trainingen ziet zij dan ook als een meerwaarde en een gezellige dag.

 

Waarom vind jij dat werken bij Mercurius Makelaars leuk is?

Mercurius Makelaars is een laagdrempelig kantoor. Iedere dag ontstaat er wel weer op één of andere manier een gezellige, informele sfeer tussen klanten en collega’s die bijdragen aan een leuke werkplek.

 

Guilty Pleasures?

Ook Inge hebben we om wat guilty pleasures gevraagd. Iedereen heeft ze, guilty pleasures, maar als je er een prijs aan kon geven denken wij dat Inge nog wel eens kon winnen. Kinder Bueno en Disney films en muziek. Een combinatie alleen al, waar je U tegen zegt. Maar het gaat verder: “Geef mij een pak met 10 Kinder Bueno’s en deze is toch wel erg snel leeg. Waarom? Omdat ze gewoon super lekker zijn!”. Ja oke, dat begrijpen we nog. Maar dan: “En, ik ben zo’n ontzettende Disney fan, dat ik tijdens het schoonmaken een afspeellijst van Disney muziek aanzet en dan alle liedjes mee zing”.

 

Wat is je favoriete quote?

Mijn man noemde deze quote ooit en hij is me altijd bij gebleven.

 

Vertrouwen is goed, controleren is beter

 

Een ideale vrijdagmiddag borrel

Een vrijdagmiddag is natuurlijk het beste met een lekker wijntje of een goede cocktail. Ook mogen er geen borrelhapjes ontbreken. Maar, het allerbelangrijkste is denk ik nog wel een persoonlijke BOB, zodat ik daadwerkelijk een lekker wijntje kan drinken en niet zelf naar huis hoef te rijden.